Design of a tripartite element for a company headquarters

Lehner WerkMetall, Nittendorf

On the edge of a small business park, the lighting manufacturer chose a small plot where it was possible to build new premises for the company with an attractive view to the east. The result is an elongated, tripartite building with natural lighting from the east and the west. The narrow office wing with single-loaded corridor was propped up on columns. The formal vocabulary as well as the colour and material concept of the new building are based on the company's philosophy and the visual image of the company, which had been overseen by the architects for years. 

This project was discussed in the network series “wieweiterarbeiten – Workspaces of the Future“.

Completion 2002
Planning period 2000-2002
Developer Jürgen Lehner, Nittendorf
Architect/planner

Architekturbüro A2 Lehner Robold, Regensburg; Ingenieurbüro Roider, Laberweinting

Planning partners Hermann Brenner, Landshut; Ingenieurbüro Gammel, Abensberg
Size/area 2,120 m²
Building costs (gross) 990 €/m²
Uses Working



Comment on

Will not be displayed on public site

G
W
e
6
V
u
c
f

Enter the code without spaces.