Working and living environment of the future: planning a building according to ecological principles

Max Holzwerk oHG, Regensburg

For the building owners, the building with green roof that resulted from the process of making is not only a workplace of the future, but also living environment of the future.
The personal requirements for the team of Max Holzweg oHG were to achieve a building with a good public image and to design a structure that is consistent with ecological principles in terms of its construction, operation, and future dismantling.

This project was put up for discussion in the network series “wieweiterarbeiten – Workspaces of the Future“.

Completion 2012
Planning period 2011-2012
Developer Max Holzwerk oHG
Architect/planner

Dipl.-Ing. Ulrich Oesterreicher, Neutraubling

Size/area 506 m²
Building costs (gross) approx. 550 €/m² GFA
Uses Working



Comment on

Will not be displayed on public site

d
s
a
n
9
B
r
G

Enter the code without spaces.