Redesign for the expansion of a shopfitting business

Otte company headquarters, Siek

A shopfitting operation in Siek was to be expanded with a new area for exhibitions and planning. Permitted were two storeys, and the parking spaces and delivery zone needed to be maintained on the property. The unusual sculptural impact of the addition placed in front of the ordinary industrial building turns it into a striking paragon within the commonplace surroundings.

This project was put up for discussion in the network series “wieweiterarbeiten – Workspaces of the Future“.

Completion 1997
Planning period 1995–1997
Developer Klaus Otte, Otte GmbH & Co. KG, Siek
Architect/planner

Carsten Roth Architekt, Hamburg; Günter Timm Ingenieurbüro für Baustatik, Hamburg

Size/area 632 m²
Uses Working

Dokumentation



Comment on

Will not be displayed on public site

W
v
k
c
x
y
C
H

Enter the code without spaces.