Design of a commercial building with recreational areas

RS + Yellow Möbel, warehouse and distribution centre, Münster

At first glance, this warehouse building and the large office area above the delivery docks seem very precise but relatively conventional. A surprise awaits visitors in the upper conference rooms and senior management offices, however: the roof area has been flooded to create a large pool.

This project was put up for discussion in the network series “wieweiterarbeiten – Workspaces of the Future”.

Completion 2009
Planning period 2007–2009 (planning), 2008–2009 (realisation)
Developer Rainer Scholze, RS Möbel Handelsgesellschaft mbH, Münster
Architect/planner

Bolles + Wilson, Münster; ahw Ingenieure GmbH, Münster

Planning partners TIGEV Ingenieurgesellschaft mbH, Münster
Size/area 8,610 m²
Building costs (gross) 647 €/m² net (CG 300+400)
Uses Working



Comment on

Will not be displayed on public site

x
A
F
s
x
B
3
v

Enter the code without spaces.