Reconceiving a training centre

Schüco Technology Center, Bielefeld

The new building adopts the height of the underlying existing building and extends it parallel to Karolinenstrasse. Together with the corporate headquarters and another office building, it forms an outdoor space that constitutes the formal entrance to the company. A sunscreen façade of vertical solar protection louvres unites old and new into an architectural entity.

This project was presented in the network series “wieweiterarbeiten – Workspaces of the Future”.

Completion 2007
Planning period 2005-2007
Developer Schüco International KG
Architect/planner

Architekten Wannenmacher & Möller GmbH, Bielefeld; Prinz & Pott GmbH, Bielefeld

Planning partners Nagel Landschaftsarchitekten BDLA, Ingenieurbüro Horst Grunenberg
Uses Working

Dokumentation



Comment on

Will not be displayed on public site

u
F
L
G
m
W
8
4

Enter the code without spaces.